Bild på lavin
Om Saferide Sweden
Passionen för skoteråkning - gärna i terräng som utmanar mig och min maskin är något jag brinner för.

Om Saferide Sweden

Utvecklingen inom snöskoter har gått fort framåt och vi kan idag ta oss fram i mer extrem terräng än tidigare. Detta innebär också att vi utsätter oss för större risker och därför tycker jag att även vi skoteråkare bör skaffa oss mer kunskaper om vad vi ska tänka på i den miljö vi vistas i.

Min egen skoteråkning genom att dels utbilda mig inom just lavinsäkerhet, och genom deltagande vid olika kurser/clinics hos proffsåkare från USA Chris Brown och Dan Adams. Hos dessa har jag fått insikt om att lavinsäkerheten är så otroligt viktigt för andras och vår egen säkerhet. I USA har man kommit längre inom säkerhetstänket kring skoteråkning än vi har här i Skandinavien och jag tror, för att vi ska få behålla den åkning som finns idag, att vi skoteråkare måste vara exemplariska, både ur miljö och säkerhetssynpunkt.

Där vill jag hjälpa dig och dina kompisar att förstå var riskerna finns på fjället, så att alla kommer hem på kvällen och kan ljuga bäst om vem som kom längst eller fångade den största rödingen, för det är inte bara dem som åker extremt som utsätter sig för risker.

Med det sagt så vet jag såhär i efterhand att jag själv har haft en del tur genom åren tills jag fick en utbildning i lavinsäkerhet, då det fort hade kunnat vara jag som hamnat under snön.

Om jag kan hjälpa till så att en olycka inte inträffar eller att en person blir räddad, så känner jag att Saferide Sweden är lyckat.

Kom ihåg, din säkerhet på fjället är ditt eget ansvar, ge dig själv verktygen att hantera riskerna och om det värsta inträffar, veta hur du ska agera för att rädda andra.

Vad gör Saferide Sweden

Jag vill utbilda dig i fjällsäkerhet på skoter, och då framför allt tänket kring lavinsäkerhet, men även om så önskas så kan jag guida och dela med mig av en del enklare tips om hur du gör din skoteråkning enklare.

Jag kommer till er, det vill säga att jag vill gärna visa på eventuella faror som finns där ni brukar åka, längst hela svenska fjällkedjan. När det gäller guidning så är jag mest hemma i Jämtlandsfjällen, men även i Hemavan.

  • Jag kan även hålla SLAO 0 kurser för kompisgänget eller företaget
  • Alla uppdrag är olika och det viktiga för mig är att ni får en ökad förståelse för fjällen
  • Alla uppdrag sker på offert, om det inte är en specifik kurshelg där priset framgår tydligt